Ervaringen

29 Jan 2017
Marisol is een van de meest oprechte en enthousiaste mensen die ik ken. Dankzij haar interactieve lessen weet ik nu veel meer van de Spaanse taal en cultuur. Het fijne aan de lessen bij Casa del Español is dat niet het lesboek, maar Spaans spreken centraal staat. Daardoor is het gemakkelijker om de taal te begrijpen en onthouden. Ook het spelen van Spaanse woordspelletjes met medecursisten vond ik geweldig. Dankzij Marisol ga ik goed voorbereid op reis naar Midden- en Zuid-Amerika! ¡Hasta el martes y muchos gracias por las buenas clases!
1 Dec 2016

Marisol es el maestro!

Submitted by Clemy

De cursus "Spaans op reis" heeft me dat gebracht wat ik ervan verwachtte. Zelfs meer!!
Ik vind het een mooie taal en elke les was voor mij weer een feestje. De opzet van de cursus is prima. Stap voor stap komt de structuur van de Spaanse taal aan bod, zonder meteen heel diep in de grammatica te moeten duiken. Dit vond ik prettig. De leerstof is erg praktisch gericht waardoor ik ook bij elke les betrokken bleef. Ik had steeds de gedachte: ik kan hier wat mee!!!
De leerstof per les is in een week goed te leren. Iedereen heeft een eigen leerstijl. Je geeft hierin ook iedereen de vrijheid en de ruimte. Of je die week nu wel of niet gestudeerd hebt/ had, er was niet een keer sprake van stress!! Jou manier van les geven spreekt me erg aan. Jou enthousiasme!!
De lessen sloten perfect aan op de leerstof van die week. Er zit veel vaart in de lessen en waren steeds weer verrassend! Met veel variatie in praktische oefeningen! Het was steeds weer een uitdaging!!
Ik ben wel van mening dat als je je aanmeldt voor de cursus dat je je niet moet overschatten wat betreft de leertijd die het vraagt. Het kostte mij per week 2,5 -3 uur. Zit je in een hele drukke periode van werk of gezin dat kun je het misschien beter even uitstellen. Het is jammer als je halfweg af moet haken. 2 lessen missen is geen probleem, als je van jezelf maar weet dat je in die twee weken wel tot voldoende zelfstudie kunt komen. Zoals je ziet, ben ik vol lof over de cursus en kan ik het iedereen die Spaans wil leren van harte aanbevelen.

?Donde esta la lección de Español??
Este es en Bennekelestraat.
Marisol es el maestro!
Esta muy bien!!!!

24 Jul 2016

Wij zijn net terug van een lange vakantie in Spanje en Portugal Wat was ik blij dat ik bij jou de korte cursus Spaans op reis heb gevolgd. Bij het vragen naar de weg , het bestellen van eten in een restaurant, de korte gesprekjes met obers en andere personen die onze weg hebben gekruist waren enorm fijn, mede omdat - de Spanjaard - het op prijs stelde in het Spaans te worden aangesproken als er om info werd gevraagd. Je directe manier van lesgeven vanaf de allereerste minuut in het Spaans sprak mij bijzonder aan en werd doelgericht ondersteund met korte praktijksituaties Voor mij was de inhoud en de totaliteit van de behandelde stof voldoende om mij in Spanje enigszins te kunnen helpen Tijdens onze cursus was de sfeer uitnodigend en plezierig Ik blijf oefenen met mijn materiaal en hoop op de volgende vakantie in Spanje weer goed beslagen op het ijs te verschijnen

Prachtig dit alles en ik hoop voor jou op veel nieuwe cursisten.

Met vriendelijke groet, Ad

19 Jul 2015

Spaanse les in eindhoven

Submitted by Anita en Dot

Samen met mijn vriendin hebben wij privélessen gevolgd bij Marisol, om ons de spaanse taal eigen te maken.
En wat kregen wij; Natuurlijk spaanse woordjes, zinnen, gramatica maar bovenal veel practica, rollenspellen( uitmondend in hele toneelstukjes waardoor je wel sterk in je schoenen stond om op de markt/restaurant/hotel/op straat/ of gewoon met vrienden in het spaans te praten), gewoon een spelletje in het spaans om de diverse dingen bij het juiste te benoemen, en gewoon kletsen ( natuurlijk wel in het spaans) over wat je die week weer had meegemaakt of wat de plannen voor de komende tijd waren. Kortom Marisol, geweldig en de planning is na de zomervakantie weer een vervolg te geven aan onze cursus. Natuurlijk weer incombinatie met rollenspelen, zang, dans en jou gastvrijheid.
Lieve groeten en tot gauw Anita en Dot

7 Sep 2014

¡Hola, Marisol!

Submitted by Guy

¡Hola, Marisol!
Creo que las clases eran siempre con mucho humor y un bueno ambiente. Especialmente tu pronunciación es siempre calmo y con claridad. Tambien tus temas de conversación/discusión son muy divertido y variado.

Gracias por tu esfuerzo y paciencia!!!
Saludos, Guy

7 Sep 2014

In één woord geweldig

Submitted by Jan

Nadat ik alle ervaringen gelezen had was voor mij duidelijk dat ik al dat positieve niet kan overtreffen.
Ik kan je daarom alleen nog maar heel hartelijk bedanken voor alle conversatielessen.
In één woord geweldig. Ik hoop dit nog lang vol te houden. Muchas gracias.

7 Sep 2014

Sinds enige jaren volg ik lessen bij Marisol, klassikaal en in de vakantie met een kleine groep bij haar thuis . Met veel animo, humor en enthousiasme brengt zij ons de Spaanse taal bij. Zij is erg inventief en creatief en elke les is weer een verassing voor ons .We hebben een leuke groep en ik hoop dat we nog lang samen van haar lessen kunnen genieten .

11 Aug 2014

Ik kan kort zijn w.b. de Spaanse lessen van Marisol. Leerzaam, afwisselend, met veel inzet, spontaan, humor en vooral aandacht voor alle cursisten.Spelenderwijs brengt Marisol je op een hoger niveau.Ik ben diep onder de indruk van haar planning. Elke les een verrassing inde vorm van bijzondere opdrachten.Een aanrader om met haar in zee te gaan. Ik zwem al jaren mee en houd nog steeds mijn hoofd boven water tijdens haar conversatie lessen.Veel geleerd en dat is toch de bedoeling. Dank je Marisol

11 Aug 2014

Volví de España la semana pasada.Estaba casÍ 4 semanas en Tossa y me gusta ir a las clases en septiembre otra vez. Aquí mi opinion: Las clases de Marisol siempre son un placer para mi y los otros alumnos de mayor edad.
Es una profesora excelente,entusiasta , con humor y ideas divertidas. 

11 Aug 2014

Querida Marisol, zoals altijd heb ik erg genoten van de lessen bij jou thuis. Wat me heel erg aanspreekt is de diversiteit in jouw lessen. Je hebt altijd heel originele ideëen, waarmee je ons activeert,  o. a .onderwerpen, spelletjes etc.

en NIET Nederlands pratenVerwarde emoticon EmoticonVerwarde emoticon Emoticon.. nee, nee, es prohibido...!!! en daar ben je zeer consequent in. Het is ook altijd anders. Me gusta mucha la forma que tienes de enseñanza.

Un cordial saludo de Alicia

Pages